لیزر ضایعات عروقی پوست
ضایعات عروقی پوستی همان رگ های ریز و سطحی تلانژاکتازیا نام دارد هستند که معمولا از روی پوست دیده می شوند که معمولا به رنگ های قرمز و آبی وجود دارند. ضایعات عروقی پوست یا مادرزادی هستند یا ممکن است در بزرگسالی ایجاد شوند. اکثر این ضایعات مادر زادی هستند و معمولا قابل درمان نیستند اما اگر در بزرگسالی ایجاد شود قابل درمان هستند. برای درمان این ضایعات عروقی از دستگاه های لیزر استفاده می شود.
09120573301 – 02144287319
نحوه کار لیزر برای درمان ضایعات پوستی
در این روش فقط ضایعات عروقی هدف قرار می گیرند و به بافت های دیگر آسیبی وارد نمی شود. نور ساطع شده از لیزر به صورت انتخابی توسط بافت های مدنظر جذب می شوند و فقط توسط عروق جذب نمی شود. لایه های سطحی پوست می تواند بخشی از آن را جذب کند. همچنین این نور توسط گلبول های قرمز داخل رگ ها جذب می شود و می تواند در آن قسمت اثرات مثبت خود را نشان دهد و اگر قبل از رسیدن به ضایعات عروقی توسط لایه های سطحی جذب شود هم اثر دستگاه کمتر می شود و هم ممکن است سوختگی هایی در سطح پوست ایجاد شود.
پس هدف از تابش لیزر این است که گلبول های قرمز داخل رگ های سطحی پوست انرژی گرمایی را جذب کنند و باعث شوند تا دیواره عروق گرم و دچار چسبندگی شوند و رگ های سطحی که باز شده و در پوست قابل مشاهده اند بسته شوند. این ضایعات عروقی معمولا خطرناک نیستند و فقط به دلیل نا زیبا شدن پوست درمان می شوند.
آیا ضایعات عروقی برگشت پذیرند؟
اگر میزان گردش و فشار خون در منطقه مورد نظر زیاد باشد و منطقه در معرض حرارت قرار بگیرد فشار خون می تواند دیواره هایی که به یکدیگر به صورت ناپایدار چسبیده شده اند را باز کند و ضایعه دوباره برگردد.
برای جلوگیری از این عمل باید تعداد جلسات متعددی انجام شود و هر ده روز یک بار یا دو هفته یک بار این عمل دوباره تکرار شود تا این چسبندگی باز نشود.
مراقبت های حین استفاده از لیزر در درمان ضایعات عروقی
- عدم استفاده از سونا، جکوزی و حمام داغ
- پرهیز از قرار گیری در معرض نور آفتاب
- عدم ورزش های سنگین
استفاده از لیزر برای درمان این ضایعات کاملا بدون درد و بدون سوختگی و تورم می باشند. پزشک متخصص با معاینه دقیق تشخیص می دهد که این ضایعات عروقی چقدر عمق دارند و چه وسعتی دارند و چه نوع لیزری برای بیمار موثر است که در طول 3 الی 6 جلسه این ضایعات عروقی را به صورت دائمی درمان می کند.
مقالات مرتبط: