۱۱ دقیقه
جوانسازی و ترمیم پوست صورت با لیزر

جوانسازی و ترمیم پوست صورت با لیزر

آنچه می خوانید...

جوانسازی و ترمیم پوست صورت با لیزر، جوان سازی غیر تهاجمی پوست، یک روش ایمن و موثر برای بهبود بسیاری از علائم پیری پوست به شمار می رود. جوانسازی غیر تهاجمی پوست؛ بهبودی ملایمی را در عین نیاز به حداقل زمان استراحت بعد از عمل فراهم می نماید. جوانسازی پوست غیر تهاجمی، اجزای سلولی و غیر سلولی پوست را بدون ایجاد زخم باز، تغییر می دهد. انتخاب بیمار، به در نظر گرفتن محتاطانه عوامل پزشکی در کنار انتظارات بیمار بستگی دارد. برای این منظور یعنی پاکسازی پوست و جوانسازی پوست بهتر است به یک پزشک پوست حاذق مراجعه شود.

روش های غیر تخریبی، به ندرت بیش از یک بی حسی موضعی نیاز دارند. یکی از این روش ها جوانسازی پوست با آر اف فرکشنال است. هنگامی که با تدابیر دقیق انجام شوند، عوارض نادر هستند. شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که لیزر پوست صورت چه مزایا و معایبی دارد؟ جوانسازی و پاکسازی پوست صورت بالیزر امکان پذیر است؟ بهترین سن جوانسازی پوست صورت با لیزر چه موقع است؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ پرسش های خود را دریافت کنید.

استفاده از لیزر در جوانسازی پوست

تجدید سطح پوست یک درمان بسیار متداول است که در همه جا به منظور بازسازی و جوانسازی پوست استفاده می شود.افزایش، کاهش، سپس افزایش مجددی در آمار انجام این اقدام زیبایی هم زمان با ابداع وسایل و فناوری های جدید را نشان می دهد. در سال های اخیر سطح فرکشنال و تمام سطح در مراکز درمانی انجام شده است که این درمان را در رتبه هشتمین عمل شایع جراحی و غیر جراحی در مجموع قرار داده است. شایان ذکر است که بگوییم لیزرهای دی اکسید کربن بسیار متداول بوده اما با گذر از دهه اخیر، از کانون توجه و علاقه خارج گردید و تا حدی با درمان های غیر تخریبی جایگزین شدند. اما با ابداع فناوری درمان های لیزر فرکشنال RF  تجدید سطح پوست در خلال 5 سال اخیر مجددا افزایش یافته است.

لیزرها برای نخستین بار جهت درمان ضایعات عروقی وارد دنیای جراحی پلاستیک و درماتولوژی شدند. شروع استفاده از لیزر های دی اکسید کربن جهت تجدید سطح پوست بالیزر خیلی زود فراگیر شد به طوری که در اکثر مطب های دکتران پوست و متخصصان دستگاه لیزر موهای زائد و تجدید و جوانسازی پوست وجود دارد. لیزر موهای زائد در درمان و جایگزین بسیاری از لایه های شیمیایی و تراش مکانیکی پوست (درم ابریژن) گردید. لیزر دی اکسید کربن طول موج معادل 10600 نانومتر دارد که ماده اصلی جاذب آن در بدن آب است و برای تبخیر بافت با کار گرفته می شود. در ابتدا لیزرهای مود پیوسته (غیر پالسی) مورد استفاده قرار داشتند، اما عوارض ناشی از عمق زیاد تخریب پوست و صدمه گرمایی حاصل از این نوع سیستم ها، سبب پیشرفت فناوری و وارد کردن پالس های کوتاهی از انرژی لیزر(بجای تحویل پیوسته انرژی در مود غیر پالسی) به بافت جهت به حداقل رسانیدن عوارض آن گردید. فناوری های رقیب، یا پالس های کوتاهی که هریک انرژی کافی برای تخریب بافت را در خود داشت.

عملکرد عمل ترمیم پوست با لیزر چگونه است؟

سال ها قبل یک لیزر به نام CO2  ساخته شد که در واقع یک نوع لایه بردار قوی پوست بود. این لیزر به منظور سوزاندن زائده های پوستی و علاوه بر این، لایه برداری عمیق پوست برای ایجاد بهبودی در این ضایعات مانند جای آبله مرغان ویا آکنه و امثال این ها خیلی خوب عمل می کرد. اما به علت ایجاد  سوختگی عمیق که به ماه ها زمان برای بهبودی احتیاج داشت و مراقبت دقیق و طولانی مدت نیاز داشت و به تدریج خود را به نوع جدید تری به نام فرکشنال داد.

این دستگاه جدید با کوچک کردن و افزایش تعداد امواج لیزر موجب تخریب کمتر پوست و نیاز کمتر به مراقبت می شود. عوارض پس از انجام این نوع لیزر خیلی کم است و زخم های خیلی سطحی پس از انجام آن و به سرعت در مدت 3 الی 5روز و قرمزی آن پس از لیزر هم بعد از 2 هفته بهبود می یابد و فردی که لیزر انجام داده است به سادگی می تواند به فعالیت های روزانه خود و حتی خارج از منزل بدون نگرانی ادامه دهد.  

عملکرد عمل ترمیم پوست با لیزر چگونه است؟

لیزر فرکشنال بجز بهبودی قابل توجه اسکار ها و جای جوش های صورت به درمان پیری پوست و بخصوص شلی پوست و رفع چروک های دور چشم و چروک های پوست صورت و دور دهان کاملا کمک می کند. علاوه بر این، پرتو لیزر برای تاثیر روی لایه های عمیق تر پوست وارد آن شده واثرات درمانی خود را به جا خواهد گذاشت.

موارد استفاده این نوع لیزر

  1. اسکار های پوستی (آکنه، جراحی، سوختگی)
  2. لک های پوستی
  3. چین و چروک ها
  4. منافذ باز پوست
  5. قوام و استحکام پوست
  6. خطوط کشیده شده پوستی
  7. جوانسازی پوست

مکانیزم اثر لیزر فرکشنال

مکانیزم این نوع لیزر به این صورت است که به جای تابیدن پرتوی لیزر با شعاع بزرگ که در لیزر های قدیمی رایج بود ستون هایی از پرتو لیزر با شعاع های خیلی باریک در حد میکرون روی سطح پوست می تاباند، در نتیجه، مناطقی از سطح پوست یا اپیدرم کاملا سالم می ماند و از همین قسمت هایی که اشعه به آن ها نرسیده است و سالم هستند ترمیم سازی پوست به سرعت انجام خواهد شد.  

در حقیقت این نوع لیزر به مناطقی از پوست که  فواصل بین نقطه ها هستند آسیب نمی رساند و بیشترین نور تابانده شده از این نوع لیزر وارد درم یا همتن لایه میانی پوست می شود به این معنا که دقیقا جایی که باید لیزر در آن اثر کند تا بتواند مشکلات ذکر شده را بهبود ببخشد، تاباندن پرتو لیزر در این قسمت موجب کلاژن سازی جدید می شود و به مرور  طی ۲الی ۴ ماه چروک های پوستی کاهش قابل توجهی می یابند و پوست از حالت افتادگی و شلی خود درآمده و عمق چاله ها و اسکارهای پس از آکنه و یا جوش یا پس از عمل، جای بخیه ها بهبودی قابل توجهی پیدا می کند.

تعداد جلسات لیزر فرکشنال بین 3 الی 5 جلسه است که هر جلسه بصورت ماهیانه و یکبار انجام می شود.  بلافاصله بعد از لیزر، پوست برافروخته و ملتهب می شود و با کمپرس یخ یا سرما این التهاب بهبود می یابد. از 12 تا 24 ساعت پس از انجام لیزر محل لیزر حالت آفتاب سوخته پیدا میکند و به رنگ قهوه ای سوخته درمی آید و تا 3 الی 6روز با پوست اندازی رفع می شود. پس از آن پوست تقریبا شفاف و اندکی قرمز می شود که این قرمزی پوست خفیف است و می تواند از 1 تا 2 هفته طول می کشد. در مدت 3 الی 6 روز اول که پوست حالت سوختگی دارد  نباید در معرض نور آفتاب مستقیم قرار بگیرید حتی به میزان اندک.   

اکیدا توصیه می کنیم که باید فرد نیم ساعت پیش از بیرون رفتن به اندازه کافی ضد آفتاب با عیار مناسب به صورت خود بزند. 2هفته پس از اولین جلسه لیزر پوست تقریبا شفاف و روشن می شود و اگر کرم های ضد آفتاب خود را به خوبی استفاده کنید با ادامه دادن هر جلسه لیزر ماهی 1بار پوستتان شفاف تر می گردد.

در مورد اسکارهایی که فرورفته هستند و لکه هایی که بعد از جوش زدن باقی می مانند هم همین طور است و در هر جلسه عمق چاله ها کاهش می یابد و در نهایت پس از جلسه چهارم لیزر، بصورت متوسط 50 درصد عمق اسکارها کمتر و ظاهرشان بهتر می شود. درباره بهبود یافتن چروک صورت و یا سفت شدن پوست های شل به صورت معمول 3 تا 4 ماه پس از لیزر یعنی از جلسه سوم به بعد تاثیر آن مشخص خواهد شد. زیرا فرآیند کلاژن سازی پس از لیزر دیر شروع می شود و البته زمانی که کلاژن های جدید در زیر پوست ایجاد می شوند برای مدت نسبتا طولانی هم باقی می مانند. مدل های قدیمی تر این دستگاه لیزر به منظور رفع خال و زگیل و و زواید پوستی مناسب نیست اما در انواع جدید آن این قابلیت به دستگاه اضافه شده است. درد لیزر فرکشنال قابل تحمل است ولی بهتر است پیش از درمان، از کرم بی حسی روی ناحیه مورد نظر استفاده شود. پس از گذشت یک هفته از لیزر شخص می تواند محلول و کرم های قبلی اش را آغاز کند.

عوارض لیزر

در صورتیکه پزشک دارای تجربه کافی باشد و از مارک خوب لیزر فرکشنال استفاده کند، عوارض پوستی آن مانند لک های قهوه ای یا سفید پس از لیزر در مقایسه با لیزرهای نسل قدیم آن خیلی کمتر است، البته در مواردی که اسکارها عمیق ترند و پزشک مجبور است برای تاثیر بهتر از قدرت بالای دستگاه استفاده کند، احتمال بروز لکه های قهوه ای پس از لیزر وجود دارد اما در صورتی که ایجاد شدند به طور معمول این لکه ها در مدت زمان 2ماه بهبود می یابند. ضمنا بعضی مناطق پوست مانند چانه، گونه و بینی پوست حساس تری دارند همچنین کسانی که پوستشان تیره است.  

عوارض لیزر

  

عارضه دیگر عفونت پوستی است که معمولا در اثر کوتاهی بیمار در رعایت بهداشت شخصی یا در کسانی که دچار نقص سیستم دفاعی بدن هستند یا در حال درمان کورتون ها و سایر داروهای کاهش دهنده سیستم دفاعی بدن هستند، بیشتر مشاهده می شود.

عوامل موثر بر عارضه های پوستی

آفتاب، اختلالات پوستی، پیری و حتی وراثت همگی می توانند در ایجاد عارضه های پوستی اختلال ایجاد کند و موجب بروز چین و چروک، جای زخم، آکنه، تغییر رنگدانه ها و لکه های ناشی از آفتاب یا رگه های خونی قابل مشاهده شود. علاوه بر این ، پوست ممکن است از بین برود، احساس خشکی کند و درخشش سالم را که در پوست جوان تر مشهود است را از دست بدهد.

انواع روش های درمانی جوانسازی پوست با لیزر

امروزه روش های درمانی مختلفی برای کاهش آسیب پوستی در دسترس می باشد. در ادامه به شرح چند نمونه از روش های جوانسازی و ترمیم پوست پرداخته می شود:

  • جوانسازی پوست با لیزر (IPL) : از این لیزر برای از بین بردن تغییر رنگ و / یا سفت تر کردن پوست های شل استفاده می شود.
  • جوانسازی پوست با لیزر : CO2 با استفاده از این لیزر چین و چروک های ریز سطحی پوست از بین می رود.
  • جوانسازی پوست یا لیزر درمابراسیون : از این لیزر به منظور از بین بردن اسکارهای ناشی از جراحی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • روش های (میکرودرمابراسیون ، میکرونیدلینگ ، لایه بردارهای اسید سبک) : از جمله روش هایی با حداقل تهاجم برای درمان زخم و تغییر رنگ پوست می باشند.
  • درمان فتودینامیک برای به حداکثر رساندن واکنش های بافت و لیزر و بهبود بعدی در پیری پوست به کار گرفته شده است.
  • درمان تیپ های پوستی فیتزپاتریک  ivتا vi نیاز به تنظیم پارامتر های لیزر برای به حداقل رساندن تغییرات رنگدانه ای دارد.

جوانسازی و ترمیم پوست صورت با لیزر

 

نحوه انجام لیزر برای بازسازی پوست

پزشک ابتدا ابتدا پوست را ضدعفونی کرده و بعد از مشخص نمودن عصب هایی که فعالیت زیادی دارند، قبل از قرار دادن دستگاه لیزر آن را بی حس می کنند و سپس برای این که اضطراب از بیمار دور شود یه قرص آرام بخش به متقاضی داده می شود. بعد از وارد کردن لیزر از روی پالس ها عبور کرده و بعد از با محلول نمکی شستشو می دهند. ممکن است که در این روش پوست مقداری خارش و قرمزی ایجاد شود که با مراجعه به بهترین دکتر پوست در غرب تهران با کمترین این عوارض مواجه شود.

مدت زمان بهبودی پس از جوانسازی پوست با لیزر

بیماران معمولا 1 الی 3 روز بعد از درمان با روش های غیر تهاجمی جوانسازی، می توانند به فعالیت های عادی خود بازگردند. برای بیمارانی که زمان محدودی برای استراحت در منزل دارند، درمان های متعدد به فواصل 2 تا 3 ماهه ممکن است سبب بهبود نتایج حاصل شود.

با پیشرفت منابع نور لیزر و غیر لیزر، تمرکز جوانسازی پوست صورت به حداکثر رساندن تاثیر درمان در کنار به حداقل رساندن زمان بهبودی قرار گرفته است. استاندارد طلائی، حداقل برای چروک های ظریف همواره روش های تهاجمی بوده است. گرچه روش های تهاجمی می توانند به نتایج زیبایی قابل پیش بینی دست یابند اما خطر ایجاد اسکار، عفونت، تغییرات در رنگ پوست و زمان بهبودی طولانی مورد نیاز، جذابیت این روش ها را کاهش می دهند.

نتیجه گیری

امروزه بیماران به طور فزاینده ای سعی در متعادل کردن اثر بخشی جوانسازی پوست و زمان بهبود مورد نیاز دارند. جوانسازی غیر تهاجمی پوست، به طور معمول نیاز به روش های تزریقی بی حسی را برطرف ساخته و معمولا صرفا با بی حسی موضعی یا اصلا بدون بی حسی قابل انجام هستند. به همین دلیل روش های غیر تهاجمی نقش برجسته تری در درماتولوژی پیدا کرده اند. در کل اظهار می کنیم برای دستیابی به جوانسازی پوست با لیزر به یک پزشک پوست حاذق مراجعه شود. از دیگر راه های جوانسازی پوست هایفوتراپی است.

اگر چه عوامل مختلفی از جمله ژنتیک و عوامل محیطی و افزایش سن بر روی پوست تأثیر می گذارد اما امروزه تقریبا تمام عارضه های پوستی با جوانسازی پوست و تجدید مجدد پوست قابل درمان است. به منظور بهره مندی از بهترین روش درمانی پوست باید به بهترین پزشک پوست مراجعه کرده و در مورد انتخاب روش مناسب مشاوره های لازم صورت گیرد.

دکتر آزیتا مولازاده

دکتر پوست، مو، زیبایی و لیزر سابقه ۱۵ ساله در زمینه زیبایی سابقه چندین سال تدریس روش های نوین تزریق ژل، بوتاکس و سایر خدمات زیبایی ( تزریق چربی، چال گونه، نخ گذاری) دارنده مدرک معتبر از کنگره ای جهانی در زمینه زیبایی.دارنده مدرک کنگره بین المللی Cosmetology و Aesthetic Practices تورنتو کانادا، دارنده مدرک کنگره آمیامد Amiamed آلمان در زمینه میکرونیدلینگ پیشرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان!